Instalarea de acoperiș ardezie cu mâinile sale

Acoperișul - o casă de cap. Aceasta nu este o expresie populară, și starea actuală a lucrurilor. Prin urmare, construcția acestuia ar trebui să fie luate în serios: în primul rând să înțeleagă teoria de a înțelege în mod clar întregul proces, apoi stoc pe materialele necesare, uneltele și echipamentul individual de protecție. Și doar apoi trece direct la lucrările de construcții. Anterior, am discutat deja procesul de instalare ardezie acoperiș, dar numai în termeni generali. Astăzi hai să vorbim despre asta în detaliu, acordând o atenție la subtilități importante și nuanțe.

Construirea unui acoperiș de propriile lor mâini.

Dacă încă aveți dubii, puteți ocupa de munca le propunem să se familiarizeze cu o selecție de exemple de inspirație în competiția secțiunea artiștilor țară.

Ce fel de acoperiș este cel mai des vazut in casa de obicei vara (nu vom lua în considerare vile țară și vile de lux)? Desigur, un acoperiș fronton de ardezie. Cererea pentru astfel de structuri este cauzată de mai mulți factori:

 • ardezie - material relativ ieftin;
 • Listele slating rămân de multe ori după învelitorii de la vecini (de obicei, materialul este luat din rezerva), astfel încât acestea să poată cumpăra pur și simplu proprietarii de mai profitabil preț;
 • ridica acoperișul aveți posibilitatea să proprii, fără implicarea străini - doar de una sau două persoane, în cazul în care foile sunt prea grele.

Ardezie: avantaje și dezavantaje

Înainte de a merge la cumpărături ardezie ar trebui să fie cât mai detaliate posibil, pentru a examina toate informațiile relevante cu privire la materialul, astfel încât mai târziu să nu fie dezamăgit de alegerea ta.

Avantajele Ardezie sunt:

 • durabilitate și fiabilitate;
 • preț rezonabil;
 • conservarea înaltă performanță în diferite condiții climatice;
 • materialul nu se teme de coroziune și de expunerea la soare;
 • Într-un incendiu foile nu va sprijini arderea (nu este inflamabil);
 • demontarea atentă ar permite să utilizeze ardezie din nou.

Slate.

Dezavantajele Slate:

 • greutate foaie, ceea ce face imposibilă (sau complică) Instalarea unei singure persoane. În funcție de profilul de tip 1 foaie de ardezie are o greutate de la 23 la 35 kg;
 • Ea nu asigură etanșeitatea completă la contactul (joncțiune) de foi;
 • azbest, care face parte din ardezie este considerată o substanță periculoasă pentru sănătatea umană.

Cu toate acestea, toate aceste dezavantaje nu sunt critice, deoarece impactul lor poate fi suficient doar pentru a netezi. De exemplu, pentru a face față cu greutatea foii prin aducerea procesului de lucru mai mulți asistenți și scurgerea în continuare loc pentru a acoperi materialul de etanșare.

Video: Cum să acopere propriul ardezie acoperiș

Separat doresc să locuiască pe recenta lipsa de ardezie - continea ciment azbest. Da, această substanță poate provoca o varietate de boli respiratorii. Cu toate acestea, pentru aceasta el are nevoie pentru a obține în interiorul corpului. Aceasta este, în foaia de ardezie normală de stat nu reprezintă nici un pericol pentru om. amenințare potențială pentru producția de ursi (riscul pentru cazul nostru este irelevant) și prelucrarea materialului, de exemplu, tăierea. Dar puteți evita pur și simplu consecințe neplăcute - de tăiere ardezie stau întotdeauna pe partea de sub vânt și să fie sigur de a folosi un aparat respirator.

Instalare de acoperiș de ardezie

Deci, provocarea noastră: de a construi un acoperiș de ardezie ascuțit. Luați în considerare procesul în detaliu pe exemplul construcției acoperișului pe clădire a celor patru pereți - fără plăci sau suport din beton.

Prima etapă - grinzi de sprijin care prezintă

Lucrarea în sine poate fi împărțită în mai multe sub-etape.

procesul de pregătire. Grinzile recomandate inițial acopere compusul antifungic care protejează lemnul în timpul funcționării. Acele locuri care vin în contact cu pereții - mai sigure folosind material pentru acoperișuri. Având în vedere că prima și ultima fascicul se va afla în întregime în piatră, acestea ar trebui să acopere protecția întreaga lungime. Asigurați-l destul de ușor, folosind pistolul cu capse, care va asigura acoperișului pe o suprafață de lemn.

Video: Slate. Cum să acopere acoperișul cu mâinile ardezie svomi. Cel mai simplu mod de a stabili shifer.Oshibki !!!

instalare. Grinzile sunt montate paralele între ele și la unghiuri drepte față de pereții doi selectate aleatoriu (de-a lungul sau prin cameră).

Fixarea elementelor de susținere. Acest lucru va necesita un ciocan, bucăți mici de o consolidare solidă și sârmă de legare. Procedura este următoarea:

 • sub fiecare fază între ultima și penultima piatra următoare este forate prin gaura;
 • este introdus accesorii - lungimea trebuie să fie suficient că se termină un pic peeping;
 • prin strângerea de sârmă de legare grinzi care merg la dispozitivul de fixare;
 • distanța dintre grinzile de lemn nu trebuie să depășească 1 m. În cazul în care lungimea pereților să nu definesc toate fasciculului pentru a ține cont de această condiție, lungimea decalaj este recomandat pentru a reduce că toate elementele au fost aranjate aceeași distanță. Acesta ar trebui să ia în considerare faptul că prima și ultima fasciculul este montat pe frontierele externe ale pereților.

Se întâmplă adesea ca elementele instalate (grinzi) au lungimi diferite. Ce să fac? Este destul de simplu:
 1. Cu dimensiunea dorită ruleta marcată pe grinzile exterioare;
 2. Cablu de tensionate (șir de caractere, o linie de pescuit) a mărcii liniei;
 3. Tot ceea ce trece dincolo de limitele marcate - tăiate.

De fapt, întregul proces este clar reprezentat în diagrama:

Instalarea grinzilor de susținerelegendă:

 1. grinzi de sprijin.
 2. Pereții clădirii.
 3. Firul pentru stabilirea controlului bare de dimensiuni.
 4. Părți ale grinzilor care urmează să fie tăiate.

A doua etapă - instalarea căpriorilor

Căpriori - rulment elemente structurale, adică cele care sunt responsabile pentru rigiditate, rezistența și stabilitatea acoperișului. Imediat se pune întrebarea - cum se instalează căpriori în același plan în raport unul cu altul? Cel mai simplu mod de a face acest lucru cu ajutorul unor sisteme suplimentare, care sunt construite pe timp și demontate după finalizarea tuturor lucrărilor.

Cum se face:

 • taie mai multe placi de aceeași dimensiune, a cărei lungime este puțin mai mică decât înălțimea totală planificată a părții interioare a ridicat acoperiș;
 • le stabilească pe grinzile de susținere exterioare precum și pe mai multe elemente similare. Este necesar ca următoarea coama acoperișului nu avea deviere;
 • a pus pe grinzi de lemn și fixați-l.

Se pare despre acest design:

Proiectare pentru fixarea căpriorilor.

Video: Setarea căpriorilor cu mâinile sale

legendă:

 1. casa de perete.
 2. grinzi de sprijin.
 3. Structuri temporare pentru a facilita eliberarea de căpriori.

Acum puteți seta căpriori. Părțile inferioare ale grinzilor sunt tăiate în funcție de unghiul dorit și sunt fixate pe fiecare suport prin intermediul mai multor unghii lungi. În partea de sus nu face neapărat asieta - atașați doar elementele unul de altul, repara unghiile, și numai apoi îndepărtați toate inutile. În această etapă, căpriori sunt păstrate, în cea mai mare parte, datorită structurilor noastre temporare. Înainte de ei pentru a curăța, trebuie să instalați suplimentare contravântuiri - permanente. Opțiunea cea mai convenabilă este cea care este prezentată în diagrama de mai jos - permite o utilizare mai eficientă a spațiului pod:

Fixarea căpriori.

Video: Slate corect Pune

legendă:

 1. Pereții casei de țară.
 2. Căpriori.
 3. Proiectare pentru structuri de fixare temporale.
 4. căpriori sistem de fixare permanentă.
 5. Piesele care trebuie să le taie după fixarea tuturor elementelor.
 6. grinda de sprijin.

A treia etapă - izolația și învelișul

izolație. Este un element important în proiectarea de ansamblu a acoperișului ardezie, având în vedere faptul că la joncțiunile frunzele sale pot fi scurgeri de informații lipsă. Nevoia de ea ca exista un alt motiv - foi de ardezie moderne, din păcate, de calitate inferioară la omologii lor care au produs în timpul erei sovietice. Desigur, ardezie este apa, dar poate absorbi ca un burete, răspândirea de umiditate pe elementele structurale din lemn, la mansardă și în continuare în jos - o casă de țară locuințe. Acest lucru va ajuta la evitarea izolării, care se întinde pe o anumită tehnologie:
 • materialul izolant este așezată perpendicular pe căpriori stabilite;
 • de lucru începe cu rândul de jos, urcând treptat. Cu fiecare următoare ulterioară ar trebui să facă puțin să se suprapună peste stratul anterior de izolație stabilite;
 • Pentru a consolida materialul cel mai bine este de a folosi un pistol cu ​​capse.

Izolație și astereală.

leaț. Desigur, tu și întregul acoperiș acoperit cu pădure, dar va fi suficient ca o singură foaie de ardezie sunt patru placi. Înălțimea standard a acestui material - 175 cm, adică, elemente de dusumea trebuie să fie la o distanță de cel mult 45 cm distanță. Pentru a repara unghiile sunt folosite în mod obișnuit, care este atașat la placa de șipcă la căpriori.

Etapa finală - instalarea de ardezie

În primul rând, este necesar pentru a trage cablul de control, care va marca limita numărului mai mic de foi suprapuse. Desigur, acest lucru nu se poate face, dar există întotdeauna o șansă de unele ardezie deplasare, ar putea transforma în cele din urmă nu este o imagine plăcută. Materialul trebuie să fie montat în rânduri - în sus. Cea de a doua foaie este suprapus pe primul ardezie (exact un val) și așa mai departe. Pentru a consolida foile necesită cuie speciale pentru acoperiș - au o lungime considerabilă, și pălărie mărită. Uneori - chiar și suportul de cauciuc, dar este foarte rar.

Tehnologia de montare Slate:

 • primul rând al foii este fixat inițial doar ultimele două cuie care sunt conduse în primul rând de lăzi;
 • al doilea rând de foi de ardezie este suprapus stabilite astfel încât să fie capabil de a conduce elementele de fixare în a patra șipcile de bord și colile în prima și a doua serie simultan;
 • în acest mod tot materialul este montat la partea superioară a acoperișului.

Există posibilitatea ca foile extreme superioare și ardezie au subcotat. Acest lucru va necesita pentru a lua o mașină de tocat cu un disc de piatră, precum și purta un aparat de respirat - pentru a proteja plămânii de pătrunderea prafului.

Tăierea ardezie polizor.

Pentru a finaliza instalarea acoperișului de necesitatea procesului de a face două lucruri:

 • set de cal. De obicei, acest element este fabricat din metal, astfel încât va fi nevoie de șuruburi de fixare speciale, cu un cap mare și o șurubelniță.
 • Bend cuie pentru acoperișuri. Acest pas este, de asemenea, foarte important. În cazul în care nu se face, vântul poate submina treptat și perturba plăcuțele de montaj.

Asta e, ardezie acoperiș gata. Puteți șterge sudoarea de pe frunte și mândru pentru a admira lucrarea mâinilor lui. Și a trebuit să construiască acoperișul cu mâinile? Care a fost cel mai dificil și cum ai depăși dificultățile?

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu