Gazebo în țară cu propriile mâini

Beneficiile și multe virtuți ale chioșc de grădină poate fi o discuție lungă, dar mă gândesc la asta, în general, și așa știm cu toții: umbra pe o zi fierbinte, protecție de la ploaie la noros, grătar de siguranță, leagăn și alte „farmece pentru grădină “. Numai clădirile achiziționate nu face întotdeauna cu misiunea lor.

Am avut două foișoare achiziționate. Ambele dintre ele, deși ne place la început, a servit pentru o perioadă scurtă de timp (unul 3 și unul de 2 ani). Piesele individuale ale al doilea arbore introdus descrie un design pentru care avem așteptări mari. Cu toate acestea - la urma urmei ei înșiși au făcut, cum se spune, cu un ciocan, iar mama cuiva.

arbore

Instrumente și materiale necesare

 • aparate de sudură
 • burghiu
 • perie
 • șurubelniță
 • pini 12 din metal (diametru 16 mm)
 • 4 tuburi pătrate lungi (50x 50 mm grosime, 3 m lungime)
 • 4 lung tub pătrat (50x50 mm grosime, lungime de 2,7 m)
 • 8 scurte tuburi pătrate (50x50 mm grosime, lungime 0,4 m)
 • 4 tub lung dreptunghiular (grosime: 50h25 mm, lungime 2,2 m)
 • Patru scurt tub rectangular (grosime: 50h25 mm, lungime 1,6 m)
 • 8 inserții metalice ajurata (pe care le-am împrumutat de la cel anterior, sa prăbușit după grindina, achiziționarea chioșc)
 • 1 placă de oțel pătrat (25x25 cm)
 • șuruburi cu șaibe cu diametrul de 30 mm
 • 1 tub auxiliar gros (mărime depinde de metoda de fixare, în acest caz, este sudată pe leagăn, astfel încât lungimea sa este de 1 m)
 • 4 foi de policarbonat (2x3 m)
 • silicon transparent
 • piuliță din aluminiu 4
 • 1 capac de metal pentru protejarea conductelor de aer exterior
 • vopsea

Video: # # DACHNUTYE Arbor pentru a da propriile lor mâini. partea 1

 

Pregătiți-vă să construiască mandrinele


Gazebo - o clădire serioasă, privind fiabilitatea care siguranța întreaga familie depinde. Prin urmare, problemele de proiectare trebuie să fie luate foarte în serios. foișoare formează adesea determinată de confortul locației pe o suprafață betonată. Cineva cu cap hexagonal mai potrivite cineva pătrat. Am construit un foișor pătrat, în parte din cauza motive egoiste (în hexagonal necesare mult mai multe materiale).
Aici este un proiect dur al chioșc nostru.

fundație

În primul rând, am considerat opțiunea de a face baza de aproape cubice (lungime 3 m, lățime de 3 m, înălțimea de 2,7 m) de pedalierului, merge direct pe podea. Dar, pe de reflecție, am decis ca pe capitonajul inferioare un foișor va clătina toate, în special pentru copii.

Dar, în scopul de a proiecta un durabil, are nevoie de „picioare“. Prin urmare, am inventat o modalitate de fixare: zasverlennye în găuri în beton 3 sunt antrenate tije metalice sudate la acesta „picioare“ (două scurte țevi pătrate, sudate la un unghi de 90 °), blatul lung sudat tub patrat 2,7 m lungime, astfel. fiecare colț. Apoi, capetele conductelor lungi sunt țevi pătrate lungi interconectate 3 m. Se pare aceeași bază cubi numai fără mers pe tuburi sol.

& Amp; quot-picior & amp; compus quot- tuburi pătrate scurte, sudate la pin

acoperiș

Proiectul a acoperișului este destul de simplu: 4 triunghiuri, unite. In etapa de preparare trebuie să taie din foi de dimensiune 4 triunghi policarbonat predeterminat (jos 3 metri, laturile de 2,2 m, înălțimea de 1,6 m). În cazul nostru, sub formă de „resturi“, a lăsat o mulțime de policarbonat, pe care încercăm să folosim în altă parte. Poate ai inventa o opțiune mai economică.

recomandări

Toate conductele sunt mai bine vopseaua înainte de sudare de lucru pe teren, pentru că atunci unele dintre ele vor trebui să picteze la o înălțime care este mult mai dificil. Și după facilități de instalare sunt vopsite numai suduri.

Setarea chioșc


lucrări de sudură

Potrivit „proiectul“ stabilit mai sus, baza de fierbere. Aici, din nou, o rezervă că fiabilitatea este extrem de important. Prin urmare, dacă nu sunt încrezători în abilitățile lor, angaja un profesionist.Apoi, la „picioare“ am sudat inserții Fishnet. Prin urmare, o parte superioară a acestuia sudat la baza consola superioară. 


& Amp; quot-Small & amp; quot- foișor cu zăbrele sudate ajurată


Pentru a suda calitatea acoperișului, a trebuit să fie sudate la partea de sus a leagăn țevii de metal. Acesta ar trebui să păstreze tub de metal deja sudate (lungi dreptunghiulare) în timpul sudării repaus (total de 4), în poziție.

Unghiul de bază superior cu dreptunghiulare lungi țevi sudate.

Prin colțurile (desigur, superior) bază lung sudate țeavă dreptunghiulară. După utilizarea fiecărui „desen“ conducta auxiliară. Când toate 4 sunt sudate, acestea trebuie să fie sudate împreună. Fund pentru rezistență sudate placă de oțel pătrat. Tubul auxiliar este îndepărtat. Apoi, scurt dreptunghiular țevi sudate, care va păstra foile de policarbonat în mijloc. Prin urmare, un capăt sunt sudate la mijlocul benzilor de bază superioară, iar celălalt - la partea de sus a arbor.

arbor acoperiș (vedere de jos)

fixare policarbonat

Video: Gazebo cu complex cuptor cu propriile sale mâini. Partea 3: turnarea betonului

triunghiuri sculptate montate pe acoperiș, după cum urmează. Primul triunghi este fixat cu șuruburi și șaibe la arborele de bază și tub dreptunghiular scurt. În mod similar al doilea se inchide triunghiul. Toate articulațiile sunt tratate cu silicon transparent. La intersecția dintre cele două triunghiuri (peste tub lung rectangular) suprapusă piuliță de aluminiu. Apoi, întreaga cusătură este înșurubat la șuruburile de țeavă. In mod similar, un al treilea triunghi este fixat și prelucrat cusătură între a doua și a treia triunghiuri. Apoi, fixat al patrulea triunghi policarbonat și prelucrate restul de 2 sutura.

Deasupra chioșc (în punctul de racordare a conductelor rectangulare) pe partea superioară a capacului este sudat, cum ar fi cele care protejează coșul de ploaie și zăpadă. Acoperite cu vopsea toate sudurile.

electricitate

Pentru că ne place să stea sub chioșc în seara, și pentru a aprinde un foc de tabara exclusiv pentru iluminat nu doresc întotdeauna să, am ajuns la un cablu electric și atârna lampa.

planurile

Pergola am construit relativ recent, așa că nu a avut timp să efectueze toate naplanirovali. În viitorul apropiat, pentru a coase plasă de țânțari (pe partea de ieșire - zip, restul - martor), iar apoi avem un râu din apropiere și insecte adesea zbura „la lumina.“ Și atârnă „antikomariny“ lampă prin conectarea acestuia paralel cu tubul principal.

concluzie


Foișorul rezultat ne place foarte mult. Ne bucurăm să-și petreacă timpul acolo cu întreaga familie. Conform presupunerile noastre (bine, presupunând că am fost învățat în rezistența materialelor), trebuie să „supraviețuiască“ și zăpadă, și grindină și vânt grele. Pe scurt, sperăm să-l folosească pentru o lungă perioadă de timp și rodnic, și să facă tot mai multe îmbunătățiri în materie de design. Poate să-ți spun ceva interesant?

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu