Furnică leneș și muncitor

Recent, vorbim despre furnici și întrebare. A sunat ca acest lucru: „Furnicile - muncitori sau leneș?“ Opiniile au fost împărțite. Pentru muncitorii au votat pentru un număr mai mare de respondenți. Cu toate acestea, un certificat de entomologi descoperire au descoperit insecte leneș, forțat să se îngropa în studiul întrebării.

furnică leneș și muncitor


Aici oamenii de știință de cercetare

furnicile din Africa de Sud ekofily cuib construit de pliante lipite. Acest lucru necesită fire diafan care furnizează din abundență propriile lor larve. Larve - Acest tuburi cu adeziv. insectele adulte folosesc copiii lor ca oamenii folosesc creme hidratante cu „Moment“. Singura diferență este că oamenii fac mâinile, și furnicile trebuie să ia larve în gură.

furnicile din Africa de Sud ekofily cuib construit de pliante lipite

Furnicile chiar și copii de lucru ". Și după moartea furnicilor obliga rudele lor la locul de muncă - a avea grijă de trupul mort deja, atât în ​​viață.

Video: Anthill în contextul WP 20140822 010

Pentru iarba furnică în jurul valorii de cuib - jungla de nepătruns. Și alerga ei insecte nu fără țintă, dar în direcția pe care le dă drumul. Deoarece construirea de autostrăzi curat german. Acestea sunt căi reale, rutiere, indicatoarele rutiere autostradă. Aici sunt doar indicative aromatice. Drumurile în sine nu sunt doar un fan al casei în afară. A „oameni“ pe ele shastaet ... În cazul în care drumul devine anormal, apar blocaje și congestie. Și lucrătorii rutier procedează la eliminarea problemei. Ei bine, toți oamenii: există proprii DRSU. Unele specii nu prezintă nici un traseu uscat și aer. Ca coridoare pentru aeronave. Dar acest lucru nu este grădinari curios vizibile.

Alertă! Toate furnicile agita în jurul valorii de, graba. Cineva apucă un ou și evacueze într-o locație liniștită. Cineva se luptă cu inamicul. Cineva repararea pereti deteriorate.

Furnicile etsitony poate rupe orice creatură vie în bucăți

Furnicile etsitony poate rupe orice creatură vie în bucăți, iar dacă alarma a fost în zadar, iar inamicul nu poate fi găsit, apoi arunca reciproc poate. Iată o confuzie poate fi creat de umplutura un băț într-un furnicar. Și cine știe ce necazuri pentru insecte și să înceapă imediat o operație de urgență?

Video: Furnicile - viață accelerată mușuroi

Cum sunt rolurile într-un furnicar, în cazul în care a ucis dintr-o dată femela? Apoi vine rândul său de furnici lucrător începe să „dea roade“. Ei își depun ouăle foarte normal, deoarece aceasta va conduce indivizii normali: muncitori, și de sex feminin și masculin cu aripi. Dar o astfel de modificare a unui organism sunt de lucru.

Ce se sprijină comportamentul furnică

furnica Armata (indiferent de prezența alimentelor) schimbarea locului de reședință. Mai degrabă, cel lung nu persista. Du-te coloane sunt rânduri, trageți larvele și le linge în mod constant. Apoi larvele nu se mai alocă nutrienți delicioase. Și toată armata se oprește de furnici, începe să construiască cuibul, care este foarte similar cu clubul de albine. Deoarece larvele se transformă în pupe, au nevoie de odihnă înainte de naștere, concediul de maternitate. Cu toate acestea, nu toate furnicile în grabă pentru a deveni constructori ai clubului. Unii joaca doar rolul de observator, cineva caută hrană, unii paznici. În acest timp femela va amâna noi ouă, pupe de furnici apar tineri, ouă și larve ar afișa vor evidenția alimente delicatese. Și ciclul se repetă.

De ce să se comporte în acest fel? Deoarece există substanțe speciale, care sunt „forțați“ să apere ei înșiși, să aibă grijă, sistemele de mers pe jos, hrana pentru animale, salva, asculta la prieteni ... Acest feromonii. Există feromoni care permit o parte a familiei leneș formic? Poate că există o astfel de activitate pe care persoana și lucrarea nu este considerat?

Alocarea responsabilităților în furnică casa

Anthill poate fi comparat cu o metropolă uriașă. Există oraș vechi, în picioare într-un singur loc pentru mai mult de o sută de ani. Este clar că femeile care trăiesc în vârstă de până la 20 de ani, înlocuiți reciproc. Furnicile muncitoare traiesc de 6 ani.

Anthill poate fi comparat cu un imens metropolă

Născut furnică, și a fost deja propusă pentru a începe alimentarea femelei, apoi încredința grija pentru ouă și larve. Un pic mai maturizat va trebui să caute hrană sau pentru a repara casa.

Și insectele sunt în mod constant hrănite și ling reciproc. Este un adevărat schimb de nutrienți, enzime, hormoni, nu doar între indivizi și în cadrul furnicar. Deoarece sistemul circulator la animale. Dezvoltarea de ou este necesară nu numai la căldură și umiditate, dar, de asemenea, bone saliva, fara larve nu se va dezvolta.

Și insectele sunt în mod constant hrănite și ling reciprocFurnicile au un loc de muncă unic - pentru a transfera caldura. A lansat un „lichid de răcire“, în soare, încălzește, va aduce caldura si - Shasta din furnicar. Și stând acolo, dându-mediu - aer, furnici, o femeie, care casa a fost întotdeauna mai cald decât afară. Nu-i acești lucrători, creând un microclimat, a recunoscut leneș?

Orice, de la furnici nu este pierdut! Nimic nu se face fără a folosi! Chiar și doar în picioare „privitori.“

Negru și maro furnică grădină

Micul negru mic, omniprezente. le facă rău din abundență, atât în ​​casă, au găsit drumul și afide crescute! Mai ales o mulțime de ei pe lăstari tineri pe tineri bucăți de prune, mere, coacăze. În anul fierbinte rănit deosebit de greu. Debandadă furnicile nuiele în sus și în jos. Unii afidele târât, altele par să se miște fără sarcină, dar nu este. Păstorii ia în afide, „lapte“, sunt furnicile-hamalii, da, și ei înșiși - din nou la vacile sale. Și portarii livreze alimente la cuib.

Brown furnicile cuib modeste, de până la 4 milioane de locuitori

În colonie de furnici negru poate fi mare, de până la 20 de mii de coloniști. Ei cu turmele lor Korovkina pot lua 5 litri de lapte pe sezon.

Brown furnicile cuib modeste, de până la 4 milioane de locuitori, laptele este extras cu ajutorul afidelor doar de 1,7 litri.

Din aceste taxe furnicile nu pot refuza. Un afide, de asemenea, nu doar hrănit, își schimbă produsele lor să fie protejate - barter. Pentru ca furnicile proteja afidele, ei construiesc o casă specială în vreme rea se ascund în pământ, la rădăcinile plantelor (cum ar fi rădăcinile de fenicul).

Există afide, care trăiesc, în general, pe rădăcini. Aici, fără furnicile nu pot supraviețui, pentru că ei nu au un instrument de săpat. Modul în care sunt pavarea furnicile. Dacă deteriorați refugiu, de „păstorii“ de afide ascund în găuri, crapaturile.

utilitate Ant pentru șoferi de camion

Furnicile care rulează în jurul valorii, trăgând omizi, semințe, afide. Cu toate acestea, nu orice furnică-grădină de legume utile. furnicile din lemn rosu - Top. Ele sunt agil, activ, puternic, capabil să se ocupe cu orice hrana vie.

Ar trebui să se stabilească în medii zona o dimensiune a acestora și furnica 15,000 dăunătorilor o zi va dispărea din plantele tale preferate.

În special pasionat de omizi viermilor de mătase, le poate moli- merelor cu cea mai de sus lăstari ia

In acest caz, insectele benefice nu vor avea de suferit. Odată ce roșu sunt în măsură să le distingă de dăunători.

În special pasionat de omizi viermilor de mătase, le poate moli- merelor cu cel mai de sus lăstari alege. Chiar mare pacificat: se presara o picătură de lichid de ardere - omidă în stare de șoc de durere cade în jos. Și acolo am aștepta furnici portari. Ele sunt pe arena sportivi, capabil de a tracta sarcini grele.

Mereu în lucru, îi pasă mereu, mereu la locul de muncă. De multe ori din cauza oamenilor care muncesc din greu spun, „ca furnicile.“

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu