Dăunătorii plantelor de interior: lupta din primele zile

Motive Culorile pot fi de mai multe boli. Principalii dăunători ai plantelor de apartament provin din spații verzi nou achiziționate. Înainte de a pune o oala pe pervazul ferestrei de lângă celelalte culori ar trebui să inspecteze cu atenție instalația și verificați dacă totul este la fel de bun ca a spus vânzătorul.

Cuprins:

  1. dăunătorilor plantelor și controlul acestora
  2. măsuri preventive

dăunătorilor de plante

instalaţiile de prelucrare

dăunătorilor plantelor și controlul acestora

Controlul dăunătorilor ar trebui să înceapă cu prevenirea. Desigur, cel mai bun mod de a preveni răspândirea efectelor dăunătoare, decât să lupte persistente și laborioase cu boala.

Utilizarea agenților chimici ca măsuri preventive, desigur, permise și, în unele cazuri, chiar recomandat, dar nu exagerati acest lucru. cu atât mai mult că inamicul trebuie să știe în fața înainte de a începe să-l lupta. Luați în considerare câteva tipuri de bază de flori dăunători.

Thrips

Thrips - o insectă supt care depune ouăle direct în țesutul frunzei. Este o muscă lungă și subțire (unul până la doi milimetri), o lumină, o culoare neagră, uneori cu dungi. Detect acest parazit este foarte dificil, pe suprafata sunt doar urme vizibile de leziuni care larvele aplicate.

foaie exterioară poate acoperi un larg colorat cu luciu de argint. larve Thrips sunt protejate de insecticid pentru a combate parazit perfecta galben capcane lipicioase sau droguri de tratament albastru Akhtar, Akarina, Inta-Vir fitoverm. În cazul în care acești dăunători au apărut pe aceeași plantă, este necesar să se proceseze toate plantele de interior.

Afidele pe plante de apartament

afide pe flori

Afidele pe o tulpina de floare

Aceasta este o insectă dăunătoare destul de comun, care afectează nu numai flori, ci și arbuști și culturi de fructe. Principalul pericol este că afidele ia seva plantei, penetrează stratul de țesut moale.

Afidele sunt microscopice, dar este în mod clar vizibil pe suprafața, poate avea o culoare de verde sau negru. Uneori există specimene galben și portocaliu. Mai ales afidele place să se așeze pe lăstari și boboci. Flori in ghivece pe pervaz pot fi foarte expuse la flagel.

ca o metodă de combatere a afidelor Se aplică mijloace de pulverizare, care conțin permetrin. De asemenea, puteți utiliza Derris. În acest caz, cursul ar trebui să aibă loc cu o pauză după cum este necesar.

Caterpillar pe flori

Atacurile Caterpillar expuse mai multe plante de apartament. Deși dăunătorilor tind să prefere să locuiască în sere. Cu toate acestea, nu mai puțin frecvente pentru a le vedea în aspectul lor pe balcon sau terasă. Settle dăunători de origine culori sunt, de obicei sub frunze muguri, preferând să se ascundă de ochii indiscreti.

Le puteți și pe partea de sus a solului găsi, de asemenea. Urme ale acestor vizitatori imediat vizibil. Acest lucru a lăsat găuri, prezența de frunze răsucite pe flori.

Ca o modalitate de a combate mulți pur și simplu preferă să colecteze omizi într-un recipient separat, până în momentul în care nu a lăsa urmași. Puteți utiliza, de asemenea, metoda de pulverizare a preparatelor care trebuie să fie achiziționate numai în magazine specializate.

clește

acarian

acarian

Poate unul are atacul cel mai rău intenționat pentru culorile - este tot felul acarieni. În cantități mici, ele sunt practic invizibile. Dar când acesta devine un viraj dezastruos, puteți vedea aspectul de praf pe plante, este un atac de acarieni.

așezarea lor în acest caz, este dificil de a trece cu vederea partea verso a foii. In leziunile plantelor acarianul începe să se estompeze treptat. Încetinirea ritmului de creștere și dezvoltare, Frunzele de margine încep să se usuce și ghemuiesc, același lucru se întâmplă și cu tulpini, formarea de muguri încetează. Astfel de dăunători de acasă culori sunt capabili de a distruge planta timp de mai multe zile.

Sunt deosebit de sensibile la efectele nocive pe care astfel de plante de interior ca Cyclamen, Pelargonium, Saintpaulia, balsamurilor.

Pulverizarea este puțin probabil ca în acest caz, va fi eficient. Este mai bine să utilizați un medicament special care este introdus direct în sol. De exemplu, este foarte bună, aldicarb și Temik.

nematode

Încă alți dăunători - houseplants acest nematode. Acest tip de viermi microscopice, care pot lovi de multe ori plantele sădite. De obicei, efectele lor nocive vizibile pe rădăcini.

În acest caz, putem recomanda doar îndepărtarea imediată a plantelor, adică, acesta trebuie să fie distruse, în scopul de a preveni răspândirea rapidă a bolii. Data viitoare când achiziționați flori ar trebui să utilizeze pământ sterilizat.

În unele cazuri, împotriva nematodelor pentru noduri de rădăcini ajută la eliminarea doar porțiuni de rădăcină bolnave și tratamentul termic al apei calde solului. Pentru a păstra planta ar trebui să înceapă consolidarea rădăcinilor prin Ekogel a căror prezență face nematozi alimentare imposibilă.

insecte scara, Coccidae

insecte scara si Coccidae sunt supt paraziți care se hrănesc cu seva plantelor. Ele apar pe frunze, muguri, tulpini, flori, potrivit seamănă cu picături mici de ceară, cu o tentă gălbuie, și dimensiuni de două până la cinci milimetri. Când este apăsat pe parazit acționează lichid gălbui gros, iar suprafața plăcii în jurul ei se decolorează.

În lupta împotriva dăunătorilor ajută perfect tratament alcool, emulsii apă-ulei, și, uneori, necesită o înlocuire completă a straturilor superioare ale solului.Limacși

Aceste dăunători pot fi adesea găsite în paturi. De asemenea, ele pot să apară într-o cameră cu efect de seră. Prin tipul de acest lucru este destul de mari exemplare care au o dimensiune de până la trei centimetri. Efectul lor se manifestă sub formă de frunze deteriorate, uneori, puteți vedea plantele aproape consumate.

Distrugere de la astfel de invazii pot fi într-adevăr enorme. Sunt amenințate și vasele obișnuite de-mare cu flori, deși într-un caz foarte rar.

Pentru a combate metaldehidă sunt utilizate granule, care ar trebui să se împrăștie la frontierele leziunii. Este un medicament bun pentru a utiliza Mezurol.

păduchilor

Astfel de insecte cum ar fi păduchii sunt tentă gri, negru sau maro. Dragoste aceste culori dăunători de origine locui în locurile cele mai întunecate și umede. Porturile active plante mai ales noaptea. Ei preferă să se ascundă în timpul zilei.

Urme șederii lor sunt, de obicei sub forma unor găuri în frunze. Mai mult, ei pot ataca sistemul de rădăcină, un strat de etanșare extern și împiedicând fluxul de oxigen la rădăcini.

Cel mai bine este să nu utilizeze orice produse chimice, ci pur și simplu transplanta planta afectat într-un alt recipient, după curățare și bine scuturarea rădăcinile.

musculița albă

musculița albă

musculița albă

Whitefly se referă la paraziți supt care pun larvele lor pe suprafața frunzelor. Principalele metode de combatere a whitefly - este utilizarea de capcane lipicioase galben, pulverizare Akhtar, procesarea Inta-Vir, fitoverm.

Ca o altă metodă eficientă de tratament termic utilizat. Fă-l ușor pe balcon, este suficient să părăsească planta la soare pentru o zi. Este demn de remarcat faptul că această din urmă opțiune nu este potrivit pentru toate plantele de interior.

gărgărițele

Mici lucios coleoptere - gărgărițele care se hrănesc cu rădăcini, flori de plante de interior. Ele pătrund în țesuturi, realizând mari găuri rotunde.

Scapă de curculionoidelor este destul de simplu, principalul lucru - pentru a detecta dăunători în timp. Tratamentul eficient al medicamentului Akhtar. Principiul folosind următoarele: sol udate la patru ori pe zi, timp de zece zile (uneori este suficient doar o săptămână).

mealybug

Oamenii acestor dăunători de plante de interior se numește păduchi stufoase. Ei au găsit verde, alb, roz, corpurile lor acoperite cu floare albă. Insecte se depun pe tineri rostochku pe rădăcini sau în axils frunze. insecte scara de multe ori ascunde sub scoarta de citrice și un bec solzi de plante.

Ca urmare a activităților lor acoperite de plante de interior floare, care amintește de pânze de păianjen. Florile încep să crească încet, muguri și frunze cad. Aceste culori sunt foarte dăunători de origine prolific, deci ar trebui să inspecteze periodic plantele.

mealybug

mealybug

La detectarea flori așezări mealybug trebuie să fie bine spălate cu apă și săpun. În viitor, în fiecare săptămână, ar trebui să pulverizați infuzie de tutun sau usturoi. Eficiente pentru tratament considerat tinctura de galbenele farmacie.

Dacă lovit de către sistemul de rădăcină, trebuie să se spele rădăcinile în insecticid, apoi foarte bine dezinfectat oală și asigurați-vă că pentru a înlocui solul.

Înapoi la cuprins

măsuri preventive

Mai întâi de toate, dacă ați achiziționat un magazin de flori, verifica aspectul său. După toate plantele bolnave imediat vizibile. El ofilire frunze, tulpina este slăbită, formarea spotted pot fi detectate. Toate acestea indică prezența bacteriilor sau a insectelor dăunătoare, boli fungice.

O mai bună, desigur, este de a determina planta în loc și să ia acasă. În cazul în care aceleași simptome au fost găsite doar la domiciliu, ar trebui să asigure imediat nou-veniți de carantină. Este suficient pentru a lăsa un ghiveci cu o floare pe un pervaz izolat și urmăriți-l timp de o lună.

Dacă există dăunători, care le fac repede simtite. Desigur, în acest timp aveți nevoie pentru a face o inspecție de rutină, și să ia măsuri pentru reabilitare.

În cazul în care, cu toate acestea, în ciuda măsurilor preventive nu, a dăunătorilor de plante de interior este inevitabilă, ar trebui să fie nu numai dreptul de a selecta droguri, dar, de asemenea, să urmeze cu strictețe toate recomandările și dozare indicate pe ambalaj, respectați măsurile de siguranță.

La selectarea unui produs chimic înseamnă a da preferință recomandată clasa de pericol 3 și 4. Instalația de prelucrare trebuie să fie efectuată în aer liber, pe terasa sau balcon.

Este demn de remarcat faptul că, în viitor, va trebui să recupereze de la planta la îngrijire de bună și de îngrijorare, udarea corectă și fertilizarea. frunziș Decolorată trebuie îndepărtate în timp, pentru a monitoriza nivelul de umiditate în oală.

De-a lungul timpului, sala de flori ridica puterea și vă va încânta cu vedere splendida.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu