Insecte scara: cum să facă față cu doamna puțin înșelătoare

Adesea, în timp ce în creștere, cum ar fi unele plante de apartament palmier, lamaie, bromeliads, frunze pe o suprafață a trunchiului, puteți vedea insecte mici, care se potrivesc perfect la suprafață. Aceasta se numește scara Jose sau multe celebre Coccidae, care este foarte asemanator cu ea în aparență și caracterul leziunii.

Dacă ați găsit ceva de genul asta pe bucăți de animale de companie de interior, nu ar trebui să intrați în panică, ci să amâne adoptarea măsurilor nu este răspunsul. La aceeași scară insidios Jose, cum să se ocupe cu ea, ce măsuri preventive aplicate, acest lucru este ceea ce va fi discutat în articolul nostru de astăzi. Vom descrie semnele înfrângerii, va explica ce măsuri ar trebui luate pentru distrugerea și prevenirea ulterioară.

știu Intruder descrierea

scară Jose cu privire la modul de a face

insecte scara de pe tulpină

Scala insecte, lupta care nu este prea complicat, aparțin familiei psevdokoktsid, cele mai apropiate rude sunt Coccidae, care vom vorbi puțin mai târziu. Insecta are o lungime de vițel la cinci milimetri, vârful este acoperit cu un paznic de ceară. Există o specie vivipar, dar cele mai multe doar depune ouăle.

Femeile trăiesc pentru câteva luni, masculii - câteva zile, acestea pot fi mutate cu ajutorul aripilor. Primele insecte mutat liber în întreaga plantă, mai târziu în viață, acestea sunt atașate la un singur loc, acoperite cu clapa de sus, activitatea de insecte pe tot parcursul anului.

Cel mai adesea observate la scară Jose de lămâi, palmieri, orhidee, alte plante pot fi observate mai rar, cu toate că acest lucru nu înseamnă că nu va porni pe ele.

semne de

Pest dificil la scară Jose, care incepe sa suga activ seva din tulpini, frunze și fructe. Ca urmare, pe suprafața zonelor deteriorate apar roșu-brun, pete gălbui, care duc la o moarte treptată a frunzelor sau tulpină. De obicei, aceste pete sunt vizibile în mod clar, acestea sunt ușor de găsit la controale regulate.

Există o serie de alte caracteristici:

  • apariția plăcii pe trunchiuri și de-a lungul venelor. Aceste mari concentrații de insecte, care preferă să se stabilească în aceste mestah-
  • suspendarea bruscă a creșterii, care se încadrează frunze galbene - un semn de lipsă de nutrienți, planta începe să moară.

Dacă ați găsit brusc simptome similare, nevoia urgentă de lupta împotriva insectelor la scară, altfel floare poate muri destul de repede.

tipuri de insecte scara

insecte scara de pe plante de interior

Atacul asupra frunze

Printre soiurile de acest invitat insidios merită menționat:

  • scară zapyatovidnaya portocaliu Jose, metodele de luptă care sunt diferite de celelalte. Se poate ajunge cu ușurință la alte plante, fiind născut din seră, magazinul de flori. Aceasta afectează fructe și frunze, lipsind complet nutrienți de flori. Cel mai adesea, se poate observa în citrice, astfel încât atunci când cumpără cu atenție inspecta frunzele, dacă există - fructele sale. Ii place sa lovit copac de lamaie, mandarina, sau chiar rodie-
  • Forma europeană pere este găsit pe plante cu semințe și fructe de piatră în casă afectează florile sunt foarte rare-
  • Galben poate fi un adevărat dezastru pentru orice gradina, ea de bună voie stabilit pe mere, piersici, prune, restante pete roșii ei concentrice. La domiciliu, acesta poate fi luat în grădina de iarnă, în oranzheree-
  • Red periculoase pentru Rosaceae, citrice.

Coccidae

Coccidae diferă de convențional prin aceea că forma de scut este un pic diferit, dar în spatele ei lasă un gust dulce, secretii lipicioase. Scoateți-le din suprafața plantei este mult mai dificil, pentru că dacă otkovyrnut cozoroc în sine rămâne insecte ferm atașat la tija.

Metodele de a face, practic, nu diferă de obicei, cu excepția faptului că trebuie atent monitorizați pentru a se asigura că toate insectele au fost complet îndepărtate de pe suprafața frunzelor și tulpini.

Lupta împotriva scară insecte la domiciliuCe se poate face cu înfrângerea de insecte scara, cum să-l lupta? Poate ajuta doar inspecția periodică, care va dezvălui imediat orice urme de distrugere. O atenție deosebită trebuie acordată axils frunze, în cazul în care acești dăunători se pot ascunde. La detectarea plantelor bolnave trebuie izolate imediat, iar vechiul și noul loc pentru a procesa și săpun insecticid.

Video: Steaua Prințesa și forțele răului sezonul 1 3 din seria de desene animate pentru copii - Steaua vs. forțele răului

Insecte tampon curat înmuiate în kerosen, alcool sau ulei, dar acest lucru trebuie făcut cu mare atenție, deoarece floarea poate fi ars, ea porii. Tratamentul primar constă în spălarea plantei cu apă și săpun sau tinctura de tutun. Se spală trebuie recomandată bine să utilizați o perie moale, vă permite să eliminați insectele încă nu au fost consacrate.

Dupa un dus pune planta să se usuce, apoi spray sol și insecticid și acoperă timp de 30-40 minute, cu o pungă de plastic. Două zile mai târziu, vom repeta procedura.

insecte Scala de pe plante de interior - clienți insidioase. Ea poate lupta și metodele tradiționale, inclusiv ceapa de prelucrare, tinctura de ardei, usturoi, săpun de potasiu. Dar ar trebui să fie de aproximativ șase luni pentru a inspecta planta, ca insectele pot reapărea periodic.

Când a fost întrebat cum să scape de insecte la scară, și recomandă utilizarea agenților chimici, este diferit de pulverizare insecticide. Agenții potriviți gândacilor Colorado, dar ar trebui să respecte cu strictețe doza specificată de producător, astfel încât să nu dăuneze animalul de companie de interior mai mult și să nu te otrăvească.

sfaturi utile

Odată cu distrugerea insectelor scara este necesară luarea unor măsuri care vor ajuta la a face mai ușor și mai sigur pentru tine și floarea în sine. Mai întâi încercați metode non-toxice de distrugere, folosesc insecticide puternice numai atunci când toate măsurile luate nu aduc nici un rezultat.

Video: Steaua Prințesa și forțele răului sezonul 1 10 serie de desene animate pentru copii - Steaua vs. forțele răului

Înainte de începerea tratamentului, este necesar să se uda solul, cel mai bine este să facă acest lucru, cu toate culorile care sunt în cameră. amestec de săpun poate fi folosit doar o dată pe săptămână, și săpun ar trebui să fie moale, frunze de licitație nu sunt pentru a obține ars. Sperăm că va face față cu această doamnă puțin insidios, nu va fi dificil.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu