Cum se propaga houseplants?

Atunci când cultivarea plantelor de interior, mai devreme sau mai târziu, există o întrebare cu privire la reproducerea lor. Acest lucru se face din diverse motive: necesitatea de a crește numărul de unități de vedere rară sau frumoasă, în scopul de a actualiza un favorit vechi. Incepatori doresc, de obicei, pentru a crește pur și simplu numărul de copii, dar cultivatorii cu experiență deja angajate în reproducere hibrizi noi, iar acest lucru necesită anumite cunoștințe și abilități. Reproducerea culorilor - procesul este foarte interesant, cu toate că nu cel mai ușor.

Se aplică diferite metode de aici. Pentru fiecare tip are propria gamă de posibilități. De exemplu, mini-violet Acesta poate fi propagat chiar și o frunză, și ușor să crească Cyclamen din semințe sau butași.

Cum se utilizează butași de tulpină, apicale și frunze?

houseplants elagaj

Tunderea houseplants

Butasii coleus propagate, geranium, plante de cauciuc, unele cactusi, etc. Metoda constă în faptul că butașii sunt separate de planta adultă este puțin mai mic decât este situată nodul frunză. răsad preparate După aceea se duce în sol, întreținerea acestuia se desfășoară în deplină conformitate cu cerințele. Udarea după plantare este necesară nu este foarte abundent, este de obicei destul de pulverizare.

Propagarea prin butași de plante de interior - este una dintre cele mai comune modalități. Fișa poate fi utilizată pentru a produce noi copii ale majorității, violete, suculente peperomiya, begonii și alți reprezentanți ai lumii de flori. Când este necesar să se separe pedunculul frunzelor de reproducere (nu se taie, și rupeți).

Nu este permis să rămână pe tulpina cea mai mică rană, așa cum se poate produce putregai, și este dificil de tratat. Deci, nu fi leneș pentru a face tratamentul cu cărbune activ pudră.

Apoi, tăiere este plasat în substrat, unde are deja rădăcină. În unele cazuri, pur și simplu pune o frunză pe nisip, asa ca lasa radacinile, de exemplu, Crassula Se reproduce exact.

În cursul sunt mustața, urmași și alunecările

flori sădite, dintre care reproducerea este realizată prin intermediul unui mustață, nu diferă dispoziție capricios. Acest lucru poate fi atribuit Episcia, kalanchoe, saxifrage, Chlorophytum. La capetele lăstari au format copil mic în formă de plantulelor antene subțiri.

Reproducție două opțiuni aici:

  • dacă mustățile au propriile lor rădăcini, dar ele pot fi separate imediat și plantate în pochvu- pregătit
  • în cazul în care propriile lor rădăcini nu, mustață rădăcină ca butași convenționale.

cameră de flori, și pot fi propagate folosind urmași. Această metodă este excelent pentru bromelide, toate becurile, sansiverii. Bulbi sau copii mici pot fi ușor separate de mama unei instalații pentru adulți. Acest lucru ar trebui să fie făcut cu atenție, în cazul în care particulele rămân copii sau tulpina mamă, atunci nu va putrezi leziuni care vindeca lung și greu. Prin urmare, este mai bine să se execute cu atenție prelucrării, decât pentru a rezolva o problemă gravă.

Ar trebui să alegeți să planteze ceapă foarte puternice, care are deja un număr mare de rădăcini proprii. Aceste plante de interior, de îngrijire și de reproducere, care poate fi de încredere chiar și pentru copii, diferite rezistenta. Tinerii animalele de companie sunt supuse condițiilor generale de îngrijire, care facilitează foarte mult procesul de creștere.

înmulțire prin butași

taiere Violetele foaie

reproducere intern de plante de interior este posibilă și cu ajutorul aerului stratificarea. Această metodă este mare pentru acele cazuri în care au o tulpină destul de gros, de exemplu, smochine. alunecările de aer sunt aplicabile plantelor, cum ar fi begonii, camera de chiparos și altele.

Acest proces este destul de complicat, dar chiar și cu puțină experiență în culori de reproducere este destul de fezabil. Pentru a face acest lucru, face o mica incizie pe tulpina, a căror adâncime nu ajunge la mijlocul tijei, apoi introduceți mică țeapă din această incizie nu se închide. Noi trebuie să lucreze numai cu instrumente ascuțite, care trebuie să fie mai întâi sterilizate.

Pentru a lega o bucată de folie de plastic poate fi prin intermediul unui fir chiar sub crestătura. Într-un astfel de simplu rezultată sac mod este umplut Sphagnum. În curând vor fi rădăcini tineri de tăiat, care va umple sacul, acesta poate fi implementat, iar tulpinile să taie ușor sub tăiat, plantate într-un vas separat. Reproducerea floare în acest moment să fie atenți, ca tinerii rădăcini blând, ușor să fie deteriorat de orice mișcare neglijent.

Semințele și spori pentru a produce plante rezistente

animale de companie de interior adesea propagate prin semințe. O astfel de metodă este excelent pentru Solanaceae, diferitele copaci, sparanghel, fructul pasiunii. Pentru aceste experimente, se recomandă să se ia numai un substrat pre-sterilizate, chiar înainte de plantare, solul trebuie umezită.

semințe mici ar trebui să fie distribuite uniform pe întreaga suprafață, se presară ei nu este necesar, dar de mare, cum ar fi în cafeaua necesară pentru a acoperi solul cu o grosime a stratului de o jumătate până la un an și jumătate de centimetri. In unele cazuri, un strat de 3 cm.

După însămânțare se face ar trebui să acopere vase de sticlă sau o bucată de folie de plastic transparentă. În fiecare zi, ei trebuie să fie ușor deschise pentru a aerisi rezervorul. flori sădite, îngrijit în acest moment este foarte simplu, au nevoie de umiditate constantă a solului, dar nu poate în nici un caz să-l ude.

reproducerea culorilor

înmulțirii semințelor

În ghivece separate, plantele tinere sunt plantate la momente diferite. Totul aici depinde de ce fel de soi utilizați această metodă. Multe soiuri necesită replanteze de mai multe ori, plus efectua ciupită.

Sporii utilizate mult mai puțin frecvent. În acest fel prolifera ferigi. Pentru a crea condiții pentru formarea de spori au de a asigura o îngrijire adecvată pentru plante de acest tip. Procesul în sine nu este cu mult diferit de o sămânță, dar există o diferență.

Sporii colectate cad pur și simplu, în afară de pe suprafața pregătită a substratului, ele nu se pot stropi pământul. Cultivarea în continuare este deja în deplină conformitate cu cerințele generale ale fiecărui tip specific.

Plantele cultivate din semințe sau spori sunt mai rezistenta, ele sunt mai bine adaptate la condițiile de apartament.

Oricine a început un houseplant, mai devreme sau mai târziu reflectă, cum să-l reproducă. De obicei, acest lucru se face pentru a crește numărul de copii, dar experimentat producătorii deja angajate în creștere, reproducție noi hibrizi. Puteți folosi nu numai semințele, dar, de asemenea, butași, spori. Principal să respecte cu strictețe toate condițiile necesare pentru fiecare plantă în parte.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu