Recomandări pentru creștere răsaduri de asters

Cultivarea și plantarea semințelor de asters este subiect grădinari chiar novice. Absolut floare nepretențios, perioada de înflorire variază de la mijlocul lunii iunie până la îngheț (în funcție de soi achiziționat). muguri zemoase cu paleta coloristica de armonie perfectă cu groundcover verde, plante mici, cum ar fi Lobelia și petunii. înălțime medie și specimene pipernicit adecvate pentru a planta-a lungul șinelor, forme și nuanțe de culori alternante. Despre pavilioane de la intrarea în casa crestelor bilaterale va arata prezentabil, compus din soiuri sredneroslye în centru și mai mici - pe margini.

Din pregătirea materialului săditor înainte de plantare

aster într-un recipient

Aster într-un recipient

Video: semănat semințe pentru răsaduri de asters

semințe de Astra la domiciliu pot fi cultivate sau răsaduri de nonseedlings metodă. Indiferent de metoda care este aleasă, asigurați-vă că pentru a verifica datele de expirare a materialului săditor, de 1-2 ani, acesta își pierde germinare la 30-40%. În cazul în care semințele au fost colectate pe cont propriu, ei trebuie să proceseze înainte de plantare.

În acest scop, slab (circa 0,5%) de potasiu (permanganat de potasiu) perming este redus tifon cu semințe pentru 25-30 de minute. După prelucrare, acestea ar trebui să se spele cu siguranta sub jet de apa. Dezinfectarea poate fi efectuată folosind orice fungicid. De exemplu, fundazol care posedă proprietăți de protecție și terapeutice. După această procedură, un material de aterizare poate fi înmuiate într-un șervețel umed. Este demn de orice motor de procesare de creștere, cel mai frecvent - „Appin“. După 3-4 zile, cea mai mare parte a materialului săditor va rostochku, atunci puteți începe de plantare.

  • La plantare răsaduri de asters oportun?

De obicei, efectuate de însămânțare la sfârșitul lunii martie / începutul lunii aprilie, după cum Bloom, în medie, în a treia lună de la plantare. Dacă există o oportunitate de a oferi răsaduri surse suplimentare de iluminat artificial, activitatea poate fi realizată la începutul lunii martie. O regulă similară se aplică margarete perene, petunii, lobelia și alte flori, care sunt cultivate metoda de răsaduri.

Cel mai des folosit pentru creștere răsaduri sol achiziționate, amestecate cu nisip în proporție de 5: 0,5. grădinari cu experiență pregăti propriul lor substrat. Pentru acest amestec, horticole și gazon sol mai bine, se spală ușor nisip și turbă într-un raport de 1: 2: 0,5. 5 litri de sol adăuga sticla lemn de frasin.

Unii gradinari recomanda adaugarea cesti de perlit, absoarbe orice exces de umiditate, și eliberează apoi, treptat, se împușcă, permițând solului să nu se transforme în mlaștină.

Independent substrat pregătit cernute și dezinfectate. Acesta poate fi vărsat cu apă, fungicid, soluție rece de permanganat de potasiu sau loc de fierbere timp de o oră în cuptor. Această etapă nu este de a fi ratat, ca răsaduri de aceste culori sunt supuse unor boli fungice. Cum să crească Aster metoda răsaduri de semințe? Este necesar să se descompună un amestec de sol într-o adâncime mică (aproximativ 5-7 cm) recipientele și udate. Seminte preparate sunt distribuite uniform pe suprafața folosind un pliante de două ori pliate sau scobitori înmuiate. gauri presara nisip calcinat. Umeziti nisipul nu este necesar, el va trage apa din sol. Cultivarea căpșuni din semințe de Acesta a evoluat într-un mod similar.

Tancurile trebuie să ascundă film sau sticlă pentru a obține un efect de seră și pentru a elimina într-o (20-22 ° C), loc cald. Solul hidratează delicat din pulverizator deoarece se usuca. 7-8 zile va fi prima rostochku, adăpostul este deja posibil pentru a trage. Cu udare lucru principal este să nu exagerați, pentru că rădăcinile de licitație sunt cele mai sensibile la boli în această perioadă. În cazul în care piciorul negru era încă văzută pe unele dintre răsaduri care încolțesc trebuie să fie eliminate prin vărsare toate fungicid brazdă.

Masterclass detaliată este în videoclip.Dive și răsaduri de călire asters

De îndată ce răsadurile tinere vor fi de 2-3 frunze, se pot scufunda. Rostochku cu o brazdă de pământ mai ușor de scos din lingura recipient de desert sau furculita. grădinari cu experiență sunt sfătuiți să adăugați îngrășăminte minerale complexe în rezervor la sol. varza cultivate să fie plantate în cupe mici. În primul rând, în centrul locașului, apoi așezați răsaduri, astfel încât frunzele să rămână cel puțin 1 cm. Se potrivește frumos turnat, încercând să nu pentru a obține apă pe frunze. Ghivece sunt curățate într-un loc luminos, în cazul în care nu există nici un soare, deoarece lumina directă a soarelui poate arde frunzele cresc. citirile de temperatura din cameră trebuie să fie de cel puțin 17-20 ° C. Dacă sunteți familiarizat cu, cultivarea de răsaduri de roșii, dificultățile cu răsaduri de flori și nu apar.

Atunci când apar varza de 5-7 frunze, se pot organiza întărire. Pentru a face acest lucru, vasele cu răsaduri în vreme calma este necesară pentru a face strada timp de 1-2 ore și puneți-le în umbră. În fiecare zi, ar trebui să fie schimbat într-o zonă însorită. Creșterea timpului de plasare pe stradă în fiecare zi la ora 2:00.

Aterizare în teren deschis: recomandări grădinari

Iti place Aster, când să semene semințele pe care le cunoașteți deja? Apoi a lăsat să dau seama de timpul de transplantare pat de flori. În luna mai, în timp ce în regiunile sudice, în aprilie, pot fi plantate la un loc permanent de copii în grădină. Astra transferă cu ușurință moale (până la -2 ° C) rece. Aterizarea este cel mai bine pentru a alege o umbrire însorită sau ușor. Este recomandabil să se evite acele zone în care plantele suferă de fuzarioză cultivate anterior, deoarece sporii pot persista în sol la 5 ani.

În cazul în care terenul este argila, este necesar să se facă un nisip si turba in apa nu stagna. Nu doare pentru a adăuga îngrășăminte minerale complexe, de exemplu, nitrofosfatic, în suma specificată în instrucțiunile sau superfosfat și îngrășăminte kalisodergaszczye. Și cenușă de lemn sunt adăugate într-o cantitate de 100-150 g la 1 m. Astra nu tolerează gunoi de grajd, deoarece promovează dezvoltarea Fusarium. Copiii plantați mai bine pe timp de noapte, menținând o distanță de 15-20 cm unul de altul (selectat în funcție de tipul și înălțimea plantelor adulte). După amorsa este necesar turbă zamulchirovat și udă abundent.

Metoda Bezrassadnoj aterizare

asters floare

Blooming asters în grădină

În cazul în care nu există nici un timp pentru munca în grădină, semințe semănat asters se poate face imediat în teren deschis, și anume, fără creștere răsaduri. În acest scop, este necesar să sape solul în toamna și să facă îngrășământ. La sfârșitul lunii aprilie, atunci când amenințarea a trecut îngheț repetate, semințele sunt plantate în teren deschis. Pentru a face acest lucru, fac brazde și material săditor pentru a turna, răspândirea lor în gaura. Stropească cu nisip sau turbă, udate și se acoperă cu folie de plastic pentru a crea un efect adecvat de seră. Lăstarii va avea o saptamana sa se intareasca, ridicarea materialului de acoperire. În luna mai, când a stabilit vreme caldă, adăpostul este îndepărtat și răsaduri subțiat, săpat cu grijă o lopată mică varza de inutile, care pot fi apoi plantate într-un alt loc.

Semințele sunt un favorit cu multe asters pot fi plantate în teren deschis și în timpul iernii perioadă. grădinari Novice întrebam cum să prevină germinarea plantate în toamna germenilor, cum ar fi planta aster, atunci când să semene semințe. În acest scop, la sfârșitul lunii noiembrie, când a stabilit frig, dar încă nu există nici un îngheț, solul săpat în sus și să facă îngrășământ. Apoi, face o lățime de 2 cm canelură și adăpostirea lor film. Când se resimt putin la rece, semințele sunt plantate în brazde și acoperă solul nu este un amestec congelat de turbă și nisip sau sol colectate în avans. Apoi, un film de adăpost pat și a plecat până în primăvară. În aprilie, când apar primele lăstari, ele trebuie să fie subtiat și a stabilit arcul filmului. Răsaduri floare într-o medie de 2-3 săptămâni mai devreme decât omologii lor de interior.

Butasi asters din semințele plantate în sol în perioada de iarnă deschisă va fi mai rezistente la boli, deoarece există un naturale răsaduri de sacrificare mai slabe.

îngrijire suplimentară pentru asters implică proceduri standard, cum ar fi de udare în timp util, plivit și fertilizare. îngrășăminte complexe furaje care conțin cantitatea corespunzătoare de potasiu și fosfor, este recomandat în timpul formării de muguri și în a 2-a repriză a verii. Fosforul stimulează înflorire abundentă și potasiu îmbunătățește imunitatea la diferite boli.

Plantat pe fertile răsaduri de sol asters cu îngrijirea adecvată va incanta grădinari înflorire abundentă până la primul inghet.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu