Orhideea cu o dispoziție capricios: de îngrijire la domiciliu

Flori frumoase și extrem de tulpină delicată celebru îngrijire orhidee la domiciliu nu este la fel de dificil de a asigura că, dacă știe în avans cum să acționeze. Iluminatul este un factor principal în creștere cu succes și de înflorire. umidificarea Frecvența depinde de temperatura și umiditatea din casa. Toate acestea merită luat în considerare, dacă vă decideți să crească camera de orhidee.

Începătorii florar este mai bine pentru a cumpăra flirteaza mai puțin pretențioase. Puteți să acorde o atenție la Phalaenopsis, Dendrobium, Vanda. Ele nu sunt atat de pretentios, se adapteze rapid la condițiile de apartamente moderne.

Cum de a face o alegere?

orhidee la domiciliu

orhidee Oncidium

Dacă nu sunteți sigur cum de a alege o orhidee, primul lucru pe care mă uit la punctul de creștere. Nu ar trebui să aibă semne de putregai și alte daune. Dacă vedeți vârful de la mijlocul distanței, orificiul de evacuare a finalizat deja o creștere. În condiții favorabile, ar trebui să fie o nouă, dar dezvoltarea sa va fi lent. Dacă sunteți un cultivator novice, nu vrea să aștepte pentru o înflorire prelungită, atunci acest caz ar trebui să fie abandonată.

Este recomandabil să inspecteze frunze și rădăcini. Acestea ar trebui să fie lumină, fără pete. Examinați cu atenție substratul, buzunare exprimate de mucegai nu ar trebui să fie, în caz contrar vor apărea probleme. Rădăcina trebuie să fie de culoare verde fibroasă cu ramuri dense.

Dobândite exotice necesită în curând un transplant. Inițial, puteți elimina coaja fin pentru a țepi primit mai mult aer. În cazul în care sistemul de rădăcină este afectat, este imposibil să amâne transplant.

Selecția de iluminat și de temperatură

Mulți oameni știu că îngrijirea pentru orhidee cu o dispoziție capricios este completă fără o selecție de iluminare corespunzătoare. Ei cresc perfect pe un pervaz, dacă alegeți nivelul de lumină din dreapta și temperatura. lumina zilei de ore nu ar trebui să fie mai mică de 12-15 ore, în timpul iernii, se recomandă să folosească luminile fluorescente.

Preferate pentru glafuri vest sau de est epifite, în sud trebuie neapărat să organizeze protecția de la soare. Pe latura de nord, ele cresc prost.

Cum de a determina dacă lumina naturală suficientă? Primul semn - prezența de frunze de culoare verde închis. Atunci când un exces de plăci de frunze de lumină încep să lucreze rapid galben, pe suprafețele lor apar pete galbene uscate. Atunci când se decide cum să aibă grijă de o orhidee, este necesar să se acorde atenție faptului că epifit se înclină în cele din urmă tulpina la lumina. Pentru a planta nu a pierdut decoratii, este recomandat ghiveci intermitent, rotit cu 180 de grade. Nu este necesar să se facă acest lucru, în cazul în care au format muguri. Dacă ei au înflorit toate, atunci puteți organiza remaniere.

Orhideele la domiciliu necesită o temperatură adecvată. În timpul zilei poate fi menținut la aproximativ 17 până la 27 ° C, timp de noapte este suficient de 15-20 ° C. Noaptea, plantele ar trebui să ofere răcoare. Le puteți pune în vara în aer liber pe balcon sau fereastră deschisă pe timp de noapte. Dacă mutați un epifit într-un loc rece pentru o săptămână sau două, aceasta va contribui la o tulpină de flori.Pentru cele mai multe orhidee au nevoie de umiditate ridicată. Pentru a realiza acest lucru, este posibil ghivece de flori plasate pe o tavă specială cu apă. Cum de a face acest lucru? Tigaia presărat pietre mici sau pietriș umplute cu apă. Este important să se asigure că partea de jos a vasului nu atinge apa. În zilele calde, zona din jurul epifite recomandat pentru a pulveriza de două ori pe zi. Schițe în cameră ar trebui să fie excluse, dar fluxul de aer proaspăt rece va fi doar util.

Ce sol este potrivit?

Aceste epifite sistem de rădăcină de suprafață exotică. Pentru a mări suportul vertical este necesar, ca în habitatul lor natural ce cresc pe pietre sau copaci. Substratul trebuie sa asigure debitul de oxigen, umiditate, substanțe nutritive, plus suport să fie fiabil. Dacă se dorește, puteți face un frumos și convenabil kokedamu.

Substratul ar trebui să includă:

  • glinu- granular
  • nisip cernut fraktsii- mare
  • probku-
  • mușchi sau alte volokna- organice
  • Scoarță de pin, ugol-
  • puteți adăuga vermiculit sau perlit.

Există și alte opțiuni pentru prepararea substratului. Dacă nu aveți timp să-l gătească le puteți cumpăra dreptul în magazin. Substratul în orice caz, trebuie să fie măcinat cu grijă și amestecate, unii cultivatori se adaugă în continuare la ea câteva frunze uscate. plantare exotice este recomandat în ghivece de plastic sau de sticlă transparentă.

Ce ar trebui să fie udat?

transplant de orhidee

Bright „papuc“

Orhideea de îngrijire și îngrijorare dragoste. grădinari începători, o atenție deosebită trebuie acordată organizării specifice de irigare. Frecventa sa depinde de temperatura, timp de an și lumină. Potrivit pentru umidificarea apărat numai apă moale, puteți utiliza fierte sau ploaie. In mod ideal, lichidul trebuie luat cateva grade mai mare decât temperatura din încăpere. În timpul verii, frecvența de udare este important să crească.

Cum să fie udate? Se toarnă cu atenție apa din partea de sus, în cazul în care favorit este în creștere într-o oală. Dacă ați cumpărat-o în coș, apoi hidratare organizat în mod diferit. Acesta, împreună cu planta este imersat într-un recipient de apă pentru o perioadă scurtă de timp și apoi se lasă să se scurgă excesul de apă. In vara, se recomandă umidificarea solului în dimineața, de 2 ori pe săptămână. În timpul iernii, se poate face de 2-3 ori pe lună.

Condiția principală pentru udare corespunzătoare - umiditate nu trebuie să cadă în priză. Dacă ea a fost acolo, asigurați-vă că să-l pat cu un șervețel. În caz contrar, planta putrezeste repede, și salvați este puțin probabil să reușească.

Cum să efectueze tăiere?

Cum să crească orhidee estetică și captivant? Este esențial să se efectueze tăiere. Odată ce tulpini uscat, puteți ridica o pruner. In timp ce se va usca, planta va lua de la ea resturile de nutrienți pentru dezvoltarea unui nou peduncul puternic. Atunci când este necesară tăierea să lase buturuga de 2,5 cm. În cazul în care dispozitivul continuă să rămână verde, atunci acesta va fi în curând muguri noi. Acesta este, în principiu tipic pentru Phalaenopsis.

orhidee Crop - este responsabil. Este demn de atenție la varietatea, unele necesită o abordare complet diferită. Dacă ați făcut totul corect, atunci următoarea înflorire nu va dura mult.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu